Met Belgicult druk je je eigen stempel op de voedingsmarkt

Met het Belgicult kwaliteitslabel positioneert u zich op de Belgische (en buitenlandse) markt als een producent die authenticiteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel voert. Het betekent dat uw product beantwoordt aan alle eigenschappen en voorwaarden om erkend te worden als een van oorsprong Belgisch kwaliteitsproduct.

De Belgicult toetredingsvoorwaarden

✔ Bestaat uw product uit ten minste 75% grondstoffen, geteeld op Belgische bodem?
✔ Is het bestemd voor menselijke consumptie?
✔ Is de maatschappelijke zetel van uw bedrijf in België gevestigd?
✔ Bevat uw eindproduct geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten?
✔ Bent u in het bezit van één of meerdere erkende autocontrole systemen zoals IFS, BRC, HACCP?
✔ Gaat tenminste 75% van de aangesloten Belgicult-leden akkoord met uw toetreding?
✔ Bent u bereid om het frontlabel van uw product te voorzien van “Belgicult” logo?

Dan voldoet u in principe aan alle eisen en verplichtingen van de Belgicult organisatie. Neem dan gerust contact met ons op. Wij doen het nodige om uw kandidatuur verder te bekijken en doen het nodige zodat u uw producten met het “Belgicult”-oorsprongslabel op de markt kan brengen.

Wat mag je als Belgicult producent verwachten?

Het Belgicult label geeft je voedingsproduct de meerwaarde die het verdient als kwaliteitsproduct, geteeld op Belgische bodem. Je mag het zowel op je productverpakkingen als in je communicatie gebruiken en onderstreept daarmee je passie voor authentieke, streekgebonden producten. Als je toetreedt tot de Belgicult organisatie geef je daarmee ook je toestemming om als Belgicult-producent gepresenteerd en gepromoot te worden. Het label wordt je automatisch toegekend voor een periode van drie jaar. Na die periode moet het certificaat vernieuwd worden. Een garantie voor de consument dat je product ook op termijn zijn authenticiteit en relevantie blijft behouden.